Hiljadu vernika iz Srbije ide u Sarajevo kod pape

Izvor: Mondo, 05.Jun.2015, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljadu vernika iz Srbije ide u Sarajevo kod pape

Više od hiljadu vernika iz Srbije danas će organizvano krenuti u Sarajevo, kako bi dočekali poglavara Rimokatoličke crkve, papu Franju koji dolazi u posetu vernicima u Bosni i Hercegovni.

Foto: screenshot/Youtube

"Što se tiče Beogradske nadbiskupije, prijavilo se oko 350 vernika koji će krenuti iz različitih parohija koje mi pokrivamo, ali papu će pozdraviti vernici i iz drugih nadbiskupija, Subotičke, Zrenjaniske, pa se očekuje da će u Sarajevo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << krenuti i više od hiljadu vernika", rekao je agenciji Beta sveštenik Aleksandar Kovačević.

On je istakao i da će 80 mladih iz Beogradske nadbiskupije prisustvovati susretu sa papom Franjom, u subotu u 18 sati.

"Predstavnici mladih svih nadbiskupija, ne samo iz Srbije, već iz celog regiona imaće priliku da pozdrave svetog oca", rekao je Kovačević.

Papa će 6. juna u 9.00 ujutru sleteti na aerodrom u Sarajevu gde će mu biti priređen svečani doček.

Franja će se sastati s predstavnicima vlasti u BiH, biskupima, sveštenicima, redovnicima, bogoslovima i mladim ljudima u BiH.

Svetu misu "za mir i pravdu" će služiti u 11.00 na olimpijskom stadionu Koševo u Sarajevu. Očekuje se da će prisustvovati 65.000 ljudi.

"Dolazim među vas ... da iskažem podršku ekumenskom i međureligijskom dijalogu, te iznad svega da pružim podršku mirnom suživotu u vašoj zemlji", poručio je papa Franja u video poruci upućenoj u ponedeljak stanovnicima Sarajeva.

Najmanje 5.000 policajaca biće raspoređeno u glavnom gradu Bosne radi obezbeđenja, ali Vatikan nije posebno zabrinut za bezbednost pape, rekao je Lombardi novinarima.

Ovo je druga poseta jednog pape Sarajevu posle posete Jovana Pavla drugog 1997. godine. Papa Jovan Pavle je takođe 2003. posetio Banjaluku.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.