Hercegnovske plaže i dalje poluprazne

Izvor: Politika, 06.Jul.2009, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hercegnovske plaže i dalje poluprazne

Krevet se blizu obale može naći za osam, a oko magistrale za pet evra

Herceg Novi – Početak jula na hercegnovskoj rivijeri podseća na predsezonu ili postsezonu jer su plaže poluprazne.

– Poseta je sada slaba, ali ima rezervacija od desetog jula do kraja avgusta – kažu neki od vlasnika soba za izdavanje koji su od ranog jutra na stanici. Pojedinci spuštaju cene, pa se pri obali može naći krevet za osam evra, a oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << magistrale za pet. Ima i onih koji drže više cene, koristeći neobaveštenost turista.

Iako su najavljivana pojeftinjenja, utisak je da su cene u vanpansionskoj potrošnji iste kao prošlog leta. Tako se ručak, kuvano jelo, u restoranima može naći od tri do pet evra. Cene ležaljki su oko dva i dva i po evra, a kao i ranije, popularnije i popunjenije su gradske neiznajmljene plaže.

Turisti se žale na naplaćivanje parkiranja u gotovo celom širem centru grada, kao i na prljavu morsku vodu, po kojoj je ovih dana plutala masna mrlja sa žutom skramom. Iz Javnog preduzeća „Morsko dobro” juče su konačno i zvanično saopštili da se radi o jednoj vrsti algi čije je produkte počeo da rasteruje vetar i da je kupanje potpuno bezbedno. Ostala je, na nekim mestima uz obalu druga prljavština zbog koje se oglasio „Vodovod i kanalizacija” saopštenjem da nema nekontrolisanog izlivanja nečistoća, ali ima iz septičkih jama uz kanale prema moru. U Vodovodu kažu da vode za piće ima dovoljno i da još ne planiraju isključenja na rivijeri uobičajena za letnju sezonu.

U Turističkoj organizaciji Herceg Novog tvrde da je u gradu i na rivijeri oko 11.000 registrovanih turista, od čega je polovina u privatnom smeštaju. Iz TO kažu da ih je samo za jedan odsto manje nego prošle godine u ovo vreme.

A.G.

[objavljeno: 07/07/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.