Hercegnovska televizija čim procvetaju mimoze

Izvor: Politika, 21.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hercegnovska televizija čim procvetaju mimoze

Frekvencije su dobijene, opština je iz budžeta za opremanje namenila 200.000 evra, a u toku je izrada projekta i priprema tendera za izvođača radova

Herceg Novi – Herceg Novi će uskoro dobiti opštinsku televiziju, javni servis koji će biti zajednička firma sa postojećim lokalnim Radio Herceg Novim. Nedavno su dobijene frekvencije za rad televizije, koja će se, po rečima Velimira Kovačevića, šefa kabineta predsednika opštine Dejana >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Mandića, za početak videti na području Boke Kotorske.

– Frekvencije su dobijene, opština je iz budžeta za opremanje televizije namenila 200.000 evra, a u toku je izrada projekta njenog opremanja i priprema tendera za izvođača radova – rekao je „Politici” Kovačević.

Očekuje se da Televizija Herceg Novi počne da radi najkasnije za Praznik mimoze, u februaru. U lokalnoj upravi tvrde da neće uticati na uređivačku politiku već da će opremljenu kuću dati na upravljanje savetu Javnog servisa. TV kuća će imati minimalan broj zaposlenih, dok će čitav posao nositi uglavnom honorarni saradnici.

Da bi se posao sa lokalnom televizijom sproveo, čeka se odluka Skupštine opštine o preimenovanju Javnog servisa Radio Herceg Novi u Javni servis Radio Televizija. Zasedanje skupštine na kojoj je trebalo da bude doneto više važnih odluka o gradskim ulaganjima bilo je zakazano za septembar, pa prekinuto zbog nedostatka kvoruma i odloženo za oktobar, kada iz istog razloga nije održano. U lokalnoj upravi, gde tvrde da nema krize među koalicionim partnerima u vlasti, SNP, Srpske liste i NS, poručuju da će odluka o televiziji i druge najavljene uskoro biti donete.

Herceg Novi nije imao gradsku televiziju kao javni servis, već samo privatnu Skaj Sat, koja već nekoliko godina neradi. U gradu postoji studio Televizije Crne Gore, odakle u državnu televiziju stižu prilozi iz Herceg Novog. Nova TV kuća, kažu u lokalnoj upravi, biće u centru grada.

A. G.

[objavljeno: 22/10/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.