Izvor: B92, 22.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje lidera kantona u BiH

Mostar -- Jutros u Mostaru uhapšen premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Miroslav Ćorić zbog nezakonitog poslovanja u policiji.

Uhapšeni su i ministar unutrašnjih poslova tog kantona Tomislav Martinović, kao i policijski komesar Dragan Brkić. Njih trojicu su uhapsili pripadnici policije Federacije BiH, po nalogu Tužilaštva BiH. Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić potvrdio je da se uhapšene osobe terete za nezakonito poslovanje u policiji Hercegovačko-neretvanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kantona.

Finansijska policija Federacije BiH je nedavno pronašla dokumentaciju prema kojoj su bivšim radnicima policije, ali i osobama koje nikad nisu bile zaposlene u policiji, redovno isplaćivane plate iz MUP-a.

Takođe, vodi se i istraga o nabavkama i kupovini vozila marke "opel" iz auto-kuće "Boras" iz Hercegovine. Postoje indicije da je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona auto-kući "Boras" davao vozila bez valjane dokumentacije, koja su dalje prodavana iz te auto-kuće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.