Hapšenje gradonačelnika Budve paralisalo opštinu, inicijativa građana da se Božović brani sa slobode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2023, 17:38

Hapšenje gradonačelnika Budve paralisalo opštinu, inicijativa građana da se Božović brani sa slobode

U Budvi je počelo potpisivanje inicijative koju je pokrenula grupa građana sa zahtevom da pritvoreni gradonačelnik ove opštine Milo Božović bude pušten da se brani sa slobode.

Građani traže da se inicijativa nađe na dnevnom redu zasedanja Skupštine opštine zakazanog za 21. april.

Ključni razlog za pokretanje inicijative je, prenose podgoričke Vijesti, to što je pritvaranjem Božovića došlo do blokade u radu lokalne samouprave, jer zbog neimenovanja potpredsednika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Opštini niko osim Božovića nema pravo potpisa.

Zbog toga je, kažu, dovedeno u pitanje redovno funkcionisanje od isplate zarada, do zaključivanja ugovora, pa do nemogućnosti da pred sudovima neko zastupa interese grada (punomoćje može jedino Božović da potpiše).

Da bi se uvrstila u dnevni red Skupštine opštine inicijativu treba potpiše najmanje 300 građana.

Božoviću je određen pritvor do 30 dana, a prema tužilačkim spisima, Božovića je 2019. godine Mileta Ojdanić vrbovao da radi za krimi-ekipu koju je taj Tivćanin formirao sa odbeglim policajcem Ljubom Milovićem.

Grupa koju su predstavnici izvršne vlasti nazvali policijski narko-kartel sumnjiči se za šverc najmanje tri tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Australiju.

Božović je pred sudijom za istragu negirao da je u kumovskim odnosima sa Ojdanićem, a kazao mu je i kakav je njegov stav prema kriminalnim aktivnostima tog klana, o čemu je, rekao je sudiji, više puta pričao i na sednicama Odbora za bezbednost i odbranu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.