Izvor: B92, 02.Avg.2010, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRT: "Ina" tuži Srbiju

Zagreb -- Hrvatska naftna kompanija "Ina" na sudu u Beogradu traži povrat 167 benzinskih pumpi ili 117 miliona evra.

"Ina" takođe traži i 90 miliona evra izgubljene dobiti zbog njihovog prisvajanja prodajom ruskom "Lukoilu", javila je Hrvatska radio-televizija.

HRT izveštava da je srpska vlada benzinske pumpe prisvojila i zajedno sa "Beopetrolom" prodala ruskom "Lukoilu" i ističe da u Srbiji niko ne želi da komentariše taj slučaj. Iz "Ine" tvrde i da ne odustaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od tužbe i da su spremni za narednu raspravu u septembru.

U vreme prodaje "Beopetrola" "Lukoilu" na čelu srpske Agencije za privatizaciju bio je sadašnji premijer Mirko Cvetković, izveštava HRT.

Bivša savetnica za energetiku u Vladi Srbije Zorana Milanović smatra da je prodaja bila problematična, ali da "'Lukoil' nije kriv i nema problem, već problem ima srpska strana". Sudski spor mogao bi da traje godinama, a srpska vlada se u ugovoru s "Lukoilom" obavezala da će snositi eventualne sudske troškove, izveštava HRT.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.