HR: Vicepremijeru 14 meseci zatvora

Izvor: B92, 29.Jun.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: Vicepremijeru 14 meseci zatvora

Zagreb -- Hrvatski vicepremijer i ministar privrede Radimir Čačić je osuđen na 14 meseci zatvora zbog saobraćajne nesreće u Mađarskoj u kojoj su poginule dve osobe.

Odluku je donela sudija Kristina Košćak (Krisztina Kostyak) u madjarskom gradu Kapošvaru, a osim što je osudjen na uslovnu zatvorsku kaznu, Čačih mora da plati i 1,98 miliona madjarskih forinti (oko 6.900 evra) sudskih troškova i zabranjeno mu je upravljenje motornim vozilima na teritoriju Madjarske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Tužilaštvo je u završnoj reči zatražilo od jedne do pet godina zatvora bezuslovno, dok je odbrana zatražila oslobadjanje. Čačić je početkom januara 2010. godine na autoputu Nadjkaniža - Budimpešta svojim automobilom naleteo na auto Katalin Liptak. Nakon udara njene "škode" u zaštitnu ogradu smrtno su stradali njena 81-godišnja majka i 60-godišnji muž. Sudjenje je počelo u septembru 2011. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čačiću uslovno 14 meseci zatvora zbog saobraćajne nesreće

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jun.2012

Prvi potpredsednik Vlade Hrvatske Radimir Čačić osuđen je u mađarskom gradu Kaposvaru uslovno na četrnaest meseci zatvora na rok od tri godine i mora snositi sudske troškove zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dve osobe. Čačić je na autoputu ka Budimpešti u januaru...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Čačić osuđen na 22 meseca zatvora, uslovno tri godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2012

ZAGREB -..Hrvatski vicepremijer i ministar privrede Radimir Čačić danas je proglašen krivim za saobraćajnu nesreću u Mađarskoj u kojoj su poginule dve osobe i nepravosnažno je osuđen na 22 meseca zatvora, uslovno na tri godine...Odluku je donela sudija Kristina Košćak (Krisztina Kostyak) u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.