HR: Sanader u Saboru, traži penziju

Izvor: B92, 20.Dec.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: Sanader u Saboru, traži penziju

Zagreb -- Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader danas se nenajavljeno pojavio u Saboru Hrvatske, gde je podneo zahtev za poslaničku penziju.

"Došao sam da aktiviram zahtev za penziju", rekao je Sanader novinarima u parlamentu.

Sanader je nezavisni poslanik u Saboru još samo dva dana, pošto je u četvrtak zakazano konstituisanje novog, sedmog saziva Sabora Hrvatske.

Uz to, Sanader je u Saboru posetio i svog prijatelja, dosadašnjeg predsednika Sabora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Luku Bebića, koji je svojom imovinom garantovao Sanaderov izlazak iz zatvora nakon više od godinu dana.

"Zahvalio sam mu još jednom na kauciji i prijateljstvu, jer mislim da je predsednik Sabora učinio veliku stvar za mene kao prijatelja i ja mu zahvaljujem na tom prijateljstvu. Pokazao je da je prijateljstvo jedna kategorija koja nije zavisna od vremenskih nepogoda", naglasio je Sanader.

Bivši hrvatski premijer i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader pušten je prošlog petka na slobodu, uz kauciju od 1,6 miliona evra. Pored uplaćih 300.000 evra gotovine, Sanaderovu kauciju garantovali su svojim nekretninama njegovi prijatelji i supruga Mirjana Sanader.

Ivo Sanader je bio u pritvoru u Zagrebu od 18. jula, kada je izručen iz Austrije. Prethodno je sedam meseci proveo u pritvoru u austrijskom Salcburgu.

Sanaderu se sudi pred Županijskim sudom u Zagrebu za ratno profiterstvo, odnosno uzimanje provizije od austrijske Hipo banke dok je bio zamenik ministra spoljnih poslova sredinom devedesetih. U istom postupku sudi mu se i za uzimanje 10 miliona evra mita od MOL-a za prepuštanje toj mađarskoj naftnoj kompaniji upravljačkih prava u hrvatskoj Ini.

Protiv njega je nedavno podignuta optužnica u antikorupcijskom slučaju "Fimi medija". Sanader se zajedno s devet fizičkih i pravnih lica, među kojima je i HDZ, tereti za izvlačenje više miliona evra iz državnih preduzeća i ministarstva preko privatne marketinške agencije Fimi medija, po kojoj je afera i dobila ime.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zagreb: Sanader zatražio saborsku mirovinu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Dec.2011

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader danas se nenajavljeno pojavio u Saboru Hrvatske gdje je podnio zahtjev za zastupničku m irovinu. Uz to, Sanader je u Saboru posjetio i svog prijatelja, dosadašnjeg predsjednika Sabora Luku Bebića koji je svojom imovinom garantirao Sanaderov izlazak iz zatvora...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Sanader traži poslaničku penziju

Izvor: RTS, 20.Dec.2011

Ivo Sanader podneo zahtev za poslaničku penziju. Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Hrvatske ponovo je zatražila od mađarskih vlasti da ispitaju čelnika kompanije MOL Zolta Hernadija.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.