Gruevski se tajno sastao sa funcionerom mađarskog Ministarstva spoljnih poslova?

Izvor: B92, 09.Jun.2019, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruevski se tajno sastao sa funcionerom mađarskog Ministarstva spoljnih poslova?

Skoplje -- Odbegli osuđeni bivši makedonski premijer Nikola Gruevski tajno se u jednom stanu u Budimpešti sastao sa zamenikom ministra spoljnih poslova Mađarske.

Informaciju je preneo mađarski portal 444 (444.hu).

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa na makedonskom (slobodnaevropa.mk), mađarsko Ministarstvo spoljnih poslva potvrdilo je da je njihov funcioner u petak u Budimpešti imao sastanak sa Gruevskim, koji je u novembru prošle godine dobio politički azil u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mađarskoj.

Nakon što je novinar mađarskog portala u petak snimio makedonskog premiiera u bekstvu, objavljena je informacija da je Gruevski taj dan bio na tajnom sastanku sa zamenikom ministra spoljnih poslova Mađarske Ištvanom Joom (Istvan Joo).

Prema 444.hu, susret je bio u istoj zgradi u kojoj je i redakcija tog portala. Navodi se da je nakon sastanka, novinari sledeli Gruevskog do autombila ispred zgrade, bezuspešno ppkušavajuči da dobiju odgovore. Novinari su vratili nazad i sreli zamenika šefa mađarske diplomatije.

Redakcija 444 se odmah obratila Ministarstvu spoljnih poslova da bi doznala koji je bio razlog za sastanak. Ali im je odatle odgooreno da nema ništa neuobičajeno da zaposlen u tom ministarstvu bude u kontaktu sa čovekom koji je bio dugogodišnji premijer u svojoj zemlji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gruevski se tajno sastao sa funcionerom mađarskog MSP-a

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jun.2019

Odbegli osuđeni bivši makedonski premijer Nikola Gruevski tajno se u jednom stanu u Budimpešti sastao sa zamenikom ministra spoljnih poslova Mađarske, preneo je mađarski portal 444 (444.hu)...Kako prenosi Radio Slobodna Evropa na makedonskom (slobodnaevropa.mk), mađarsko Ministarstvo spoljnih poslva...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.