Izvor: S media, 22.Feb.2011, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruevski: Raspisaćemo prevremene izbore

Makedonski premijer Nikola Gruevski izjavio je danas da će njegova konzervativna vlada raspisati prevremene opšte izbore, više od godinu dana pre planiranih, pošto opozicione stranke bojkotuju parlament.

Gruevski nije objavio datum održavanja izbora, ali je istaknuti član njegove stranke VMRO rekao za AP da to neće biti pre aprila.

"Izvršni odbor VMRO je odlučio kasno u ponedeljak da podrži hitne parlamentarne izbore... bez odlaganja", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je danas Gruevski.

Opozicione stranke napustile su parlament prošlog meseca zahtevajući prevremene izbore, nakon što je vlasnik privatne televizijske stanice A1 TV, naklonjene opoziciji, uhapšen, a njena sredstva zamrznuta u okviru istrage o utaji poreza.

Socijaldemokrate smatraju da je ovaj potez politički motivisan, a zvaničnici ove TV stanice optužili su vlasti da vrše politički pritisak kako bi je zatvorili.

Vlasnik A1 TV Velija Ramkovski i još 10 šefova iz drugih njegovih kompanija, uključujući tri dnevna lista, uhapšeni su u decembru prošle godine i nalaze se u pritvoru do sudjenja.

Prethodni parlamentarni izbori u Makedoniji, takodje vanredni, održani su 1. juna 2008. godine.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.