Grlić o smrti Mire Furlan: Najveća glumica generacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2021, 12:03

Grlić o smrti Mire Furlan: Najveća glumica generacije

Filmski reditelj Rajko Grlić u izjavi Tanjugu istakao je danas da je preminula Mira Furlan bila najveća jugoslovenska i hrvatska glumica njegove generacije.

"Krhka i snažna, krajnje osetljiva i istovremeno hrabra žena. Bila je začuđujuće obrazovana i nadasve talentovana. Posedovala je istančan osećaj za pravdu i snagu da, kao malo ko ovde, javno govori o nepravdi", rekao je Grlić.

Podsetio je da je imala veliku karijeru i život koji je uprkos uspehu nimalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije mazio.

"Bila je i takva će zauvek ostati, prava heroina", naglasio je Grlić.

Mira Furlan ostaće, između ostalog, zapamćena i po ulogama u Grlićevim filmovima "U raljama života" i "Za ljubav je potrebno troje".

Velika glumica umrla je u 66. godini u SAD od posledica zaraze virusom Zapadnog Nila, navodi zagrebački "Jutarnji list".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šerbedžija: Mira Furlan je bila prava heroina – ranjiva, a jaka

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2021

Mira Furlan je bila velika i pravedna žena i jedna od najdivnijih glumica na prostoru bivše Jugoslavije, rekao je za RTS glumac Rade Šerbedžija, opisujući je kao heroinu koja je pretrpela mnoge udarce, ali ipak izašla kao pobednik.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.