Grlić Radman: Hrvatska nema veze sa demonstracijama u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2020, 15:57

Grlić Radman: Hrvatska nema veze sa demonstracijama u Srbiji

Ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman tvrdi da Hrvatska nema veze sa demonstracijama u Srbiji i da mu, kako kaže, uopšte nije jasno zašto se srpski predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti osvrnuo na njegovu zemlju.

Najavio je reakciju Hrvatske, koja će, kako je rekao, biti "adekvatna kakva je uvek bila, u skladu s interesima hrvatskih građana".

Spomenuo je da je Hrvatska u post izbornom vremenu, kad se bavi najviše sama sobom, sastavljanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nove vlade i novog saziva sabora, kao i da vodi računa o interesima hrvatskih građana, a ne o problemima u Srbiji, prenela je zagrebačka N1 tv.

Podsetio je, navodi se, na to da je Srbija potpisnica međudržavnog sporazuma o reciprocitetu, kad su u pitanju srpska manjina u Hrvatskoj i hrvatska manjina u Srbiji, ali da, kako tvrdi, ne poštuje sve stavke tog sporazuma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grlić Radman: Hrvatska nema veze sa protestima u Srbiji

Izvor: RTS, 09.Jul.2020

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman rekao je da da mu nije jasno zašto je predsednik Aleksandar Vučić, u kontekstu komentara na proteste u Beogradu, spomenuo i Hrvatsku i hrvatske medije, jer ta zemlja nema veze s protestima u Srbiji. . Grlić Radman...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.