Izvor: B92, 28.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grejalica uzrok smrti beba

Sarajevo -- Dektor Dečjeg doma Amir Zelić i medicinska sestra Suada Čengić osumnjičeni su u istrazi o smrti pet beba u Sarajevu.

Uključena grejalica izazvala je požar 22. aprila na trećem spratu Dečjeg doma "Bjelave", prvi su nalazi istrage. "Za sada su za izazivanje opšte opasnosti iz nehata osumnjičeni odgovorno lice Amir Zelić, direktor Dječjeg doma 'Bjelave', i medicinska sestra Suada Čengić, koja je bila dežurna sestra na bejbi odeljenju kada se desio požar", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je tužilac Kantonalog tužilaštva u Sarajevu Dubravko Čampara.

Čampara je dodao da je za ovo krivično šelo propisana kazna od jedne do osam godina zatvora.

U požaru u Domu "Bjelave" lakše i teže je povređeno devetnaestoro dece, a poveđena je i medicinska sestra Suada Čengić, preneli su sarajevski mediji.

Čampara je precizirao da je veštak protivpožarne zaštite utvrdio da je požar uzrokovan isijavanjem toplote grejalice, koja je bila uključena u vreme izbijanja požara.

"Definitivno je smrt svih beba nastupila gušenjem ugljen-monoksidom", istakao je Čampara, dodavši da će biti provedena detaljna istraga.

Direktor Dečjeg doma "Bjelave", osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti iz nehata, rekao je da se ne oseća krivim.

"Neka Tužilaštvo radi svoj posao, ali je se ne osećam krivim za tragediju koja se desila. Poreuzeo sam sve što je u mojoj moći, uradio sam sve što sam mogao da spasim decu, ali nažalost tragedija se desila. Neko mora biti kriv", rekao je Zelić, dodajući da ga policija još nije saslušala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.