Gref: Hrvatska vlada krši prava kreditora Agrokora

Izvor: RTS, 02.Jun.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gref: Hrvatska vlada krši prava kreditora "Agrokora"

Predsednik Izvršnog odbora Sberbanke Herman Gref kaže da Vlada Hrvatske svojim postupcima u vezi sa "Agrokorom" krši prava kreditora i da će, ukoliko uskoro ne bude pronađen neki kompromis, to baciti senku na ugled Hrvatske.
Gref je na Međunarodnom ekonomskom forumu SPIEF rekao za Tanjug da je više puta ponovio da je situacija u vezi sa "Agrokorom" u rukama Vlade Hrvatske, od koje sve zavisi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Istakao je  da pitanje o "Agrokoru" treba uputiti Vladi Hrvatske, zato što svojim postupcima krši dogovore sa kreditorima.
"To je tačka oko koje ćemo tek imati dosta ozbiljnih razgovora", naveo je Gref dodajući da su u četvrtak vođeni razgovori na tu temu.
Gref je naglasio da "odluke hrvatske vlade u vezi sa "Agrokorom" ozbiljno narušavaju investicionu klimu u Hrvatskoj".
Sberbanka je kreditirala hrvatski "Agrokor", koji ima finansijske probleme, sa više od milijardu evra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.