Izvor: B92, 12.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki veto biće pogrešna politika

Skoplje -- Potpredsednica makedonske vlade Radmila Šekerinska kaže da je problem za ceo region grčka najava o vetu na ime Makedonije.

Šekerinska, koja je zadužena za evroatlanske integracije, rekla je na da je to "pogrešna politika" Grčke. "Naš stav je da će to biti pogrešna politika i pogrešna procena Grčke. Činjenica da je naš stav da treba razgovarati o predlogu posrednika UN za rešavanje razlika oko imena pokazuje našu konstruktivnost i spremnost da nađemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešenje koje neće ugroziti naše nacionalne interese".

Šef grčke diplomatije Petros Molivijatis izjavio je juče u Atini da će Grčka staviti veto na prijem Makedonije u EU i NATO ukoliko njena prijava ne bude pod imenom BJRM.

U kabinetu premijera i predsednika države ne žele da komentarišu poruke iz Atine i ponavljaju da Makedonija ostaje pri stavu da predlog Metjua Nimica, posrednika UN za rešavanje grčko-makedonskog spora oko imena, prestavlja dobru osnovu za rešavanje spora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.