Granična policija BiH zaustavila 87 ilegalnih migranata, 11 spaseno iz jame prilikom bekstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2020, 08:53

Granična policija BiH zaustavila 87 ilegalnih migranata, 11 spaseno iz jame prilikom bekstva

Granična policija BiH sprečila je 87 migranta da ilegalno pređu u Hrvatsku, izjavio je danas savetnik direktora GP Svevlad Hofman. Jedanaest migranata izvučeno je iz jame u podnožju planine Pješavice, kod Bihaća. Migranti su u jamu upali bežeći od Granične pollicije BiH, a spasili su ih pripadnici Gorske službe spašavanja u Bihaću.

Pokušaj se dogodio u nedelju uveče oko 21 sat, na graničnom prelazu Izačić, prenosi portal Klix.

Kako se navodi, policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u nezakonitom prelasku granice sprečila 80 državljana Pakistana i sedam državljana Afganistana.

Migranti upali u duboku jamu bežeći od policije

Jedanaest migranata izvučeno je iz jame u podnožju planine Pješavice, kod Bihaća.

Migranti su u jamu upali bežeći od Granične pollicije BiH, a spasili su ih pripadnici Gorske službe spašavanja u Bihaću.

Migranti su upali u jamu duboku oko 12 metara dok su pokušavali da ilegano pređu granicu.

Šest migranata izvukli su pripadnici Granične policije, dok su petoricu migranata pomoću alpinističkih užadi i opreme pripadnici GSS-a Bihać pronašli na dubini oko 12 metara.

Načelnik Gorske službe spašavanje stanice Bihać Ermin Lipović rekao je za sarajevski portal Klix da su pružili prvu pomoć ovim migrantima, ali da je pozvana i Hitna pomoć s obzirom na to da se nekoliko njih žalilo na povrede kičme.

"Svi su van životne opasnosti, ali imaju poderotine po glavi i rukama", rekao je Lipović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRANIČNA POLICIJA BIH ZAUSTAVILA 87 MIGRANATA: Sprečila ih da ilegalnu pređu u Hrvatsku

Izvor: Kurir, 11.Maj.2020

Granična policija BiH sprečila je 87 migranta da ilegalno pređu u Hrvatsku, izjavio je danas savetnik direktora GP Svevlad Hofman.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.