Grafiti mržnje u Splitu i Županji 

Izvor: RTS, 03.Mar.2020, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafiti mržnje u Splitu i Županji 

Na zidu na Pujankama u Splitu je osvanula, kako navodi "Dalmatinski portal", degutantna poruka kojom se nastavlja govor mržnje na splitskim ulicama, dok je u Županji osvanuo grafit "Mrzim Dinamo srpsko ime to" .
"Zakolji četnika i izvadi mu oči jer na Pujankama to nije zločin", stoji na zidu uz ustaški simbol iznad natpisa.

Kako se navodi na ovom portalu, splitski komunalci su ubrzo nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njihovog teksta reagovali i prekrečili grafit, prenosi Dalmatinski portal .
Kako je rečeno za ovaj portal, gradska vlast neće tolerisati govor mržnje i natpisi poput ovih će i dalje biti prioritet.
Grafit neprimerenog sadržaja viđen je i u Županji.
U ulici Josipa Strosmajera u Županji ispisano je "Mrzim Dinamo srpsko ime to", s tim što je reč "Dinamo" prefarbana, prenosi Portal Novosti.
Poruke ovog tipa bile su ispisane u Splitu i u decembru prošle godine, za vreme kampanje Srpskog nacionalnog veća (SNV) "Da se bolje razumemo".
Nepoznati počinioci tada su prvo prefarbali ćirilični plakat s imenom predsedničkog kandidata Miroslava Škore i njegovim sloganom "Sad il' nikada", da bi potom ispisali "Milorade (lider SNV Milorad Pupovac), neka, neka, ustaški te logor čeka", "Povampirene ustaše", "Ubi Srbina".
Krajem septembra u Splitu su osvanuli grafiti "Ubij Srbina", podseća Portal Novosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.