Građani Crne Gore ljuti:  Svako ko se javno naruga Alijansi biće kažnjen sa 10.000 evra!

Izvor: BKTV News, 10.Jun.2017, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Crne Gore ljuti: Svako ko se javno naruga Alijansi biće kažnjen sa 10.000 evra!

U Crnoj Gori je donet Krivični zakon kojim će se kazniti svako ko javno istupi i kaže nešto uvredljivo o Alijansi.

Ova mera izazvala burnu reakciju anti-NATO aktivista i udruženja. "Novosti" su pokušale da od građana saznaju njihov stav o ovom pitanju.

U istom iznosu, novčana kazna je predviđena i za one koje javno izlože poruzi državu sa kojom Crna Gora ima diplomatske odnose, ili njenu zastavu, grb i himnu. Tu se, svakako, misli i na odnos prema lažnoj tvorevini >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Kosovo, koju je zvanična Podgorica priznala pre devet godina.

Ko u Crnoj Gori ismeva Nato biće kažnjen s 10.000 evra!

Akcija za ljudska prava dugo traži ukidanje ovih odredaba jer je "apsurdno da se zabranjuje izlaganje poruzi samo onih organizacija čiji je Crna Gora član i da se štiti samo ugled stranih država sa kojima ima diplomatske odnose.

Šta mislite o zakoniku koji kažnjava svakog ko se ruga NATO? 

Jovan Plamenac, paroh barski:

- Već sam spakovao četkicu za zube i ostalo za zatvor u Spužu, jer nemam 10.000 evra. Da će NATO vojnici biti nedokučivi crnogorskim zakonima, najavljeno nam je još pre dve godine kada je američki vojnik zlostavljao jednu devojku u podgoričkom hotelu "Premijer", a to nije procesuirano, odnosno - zataškano je.

Aćim Višnjić, književnik:

- Nema Crna Gora zatvora u koji bi smestila sve one koji će se rugati NATO i Vladi koja nas uvodi u strahovladu. Silom nas je Milo Đukanović uvukao u NATO, i sada silom hoće da se brani. Crna Gora je prvi put sramno izgubila svoju slobodu i pala u ruke okupatora. Narod će se rugati gde god stigne, a ovom sramotom baviće se i guslari.

Dragana Mijušković, (nezaposlena):

- Ušli smo u NATO, a ta "žurka" mnogo košta. Vlast je došla na ideju da naplaćuje od građana, jer više od polovine naroda je protiv ovog saveza. Kada si protiv nečega što ti je na silu nametnuto onda kao racionalno biće počinješ da se odupireš. Vlast će da kažnjava i da obezbedi još jedan priliv novca za održavanje svog članstva.

Žarko Tomanović, Evropski pokret

- Ovaj zakon je još jedna podvala novog svetskog poretka okupiranoj Crnoj Gori. On je upakovan protiv Crne Gore, a visina kazne govori da su ga pisali neznalice ili strani agenti koji žele da otimaju od građana. Razlog za neodrživost ovog zakona leži i u tome što je Crna Gora bila žrtva NATO bombi i uranijuma, što je dovoljan argument.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za ruganje NATO u Crnoj Gori kazne do 10.000 evra

Izvor: BanjalukaLive.com, 10.Jun.2017

Ko se bude rugao NATO alijansi u Crnoj Gori mogao bi da “zaradi” novčanu kaznu i do 10.000 evra!Ovako rigorozna kazna predviđena je članom 200 Krivičnog zakonika (KZ) Crne Gore, javlja mondo.me.U članu “Povreda ugleda strane države ili međunarodne organizacije” navodi se da će od tri...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.