Izvor: B92, 04.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se hotel Hilton na Ohridu

Skoplje -- Međunarodna grupa Soravija će na brdu iznad Ohridskog jezera, u Makedoniji, izgraditi hotel svetskog lanca Hilton.

Investicija će biti vredna 25 miliona evra. Zemljište za izgradnju hotela Grupa Soravija, u saradnji sa Hiltonom, je dobila na javnom nadmetanju za prodaju državnog građevinskog zemljišta površine 15.877 metara kvadratnih u blizini hotela Ineks Gorica na Ohridskom jezeru, preneo je poslovni sajt Total.

Kompanija Soravija invest Skoplje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponudila je 3.500 denara (57 evra) za kvadratni metar zemljišta.

Od prodajne cene celokupnog ponuđenog zemljišta u budžet Makedonije će se sliti 55,57 miliona denara ili oko 908.000 evra.

Strani investitor treba za šest meseci da obezbedi dozvole i za 2,5 godine da završi izgradnju hotela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.