Gospodo, priznajte grešku

Izvor: B92, 16.Dec.2019, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gospodo, priznajte grešku"

Podgorica -- Predsednik demokrata Aleksa Bečić pozvao je vladajuću DPS da prizna grešku i povuče Predlog zakona o slobodi veroispovesti iz parlamentarne procedure.

"Stavimo tačku na sva pitanja koja dele i okrenimo se prosperitetu, nacionalnom i verskom skladu, jer je to čojska, liderska i evropska politika, koja je potrebna Crnoj Gori i njenim građanima", poručio je Bečić.

Bečić je, u izjavi dostavljenoj medijima, poručio da papine poruke i poruke svih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugih koji ovih dana pozivaju na dijalog, mir i kompromis sa onima na koje se zakon koji uređuje pitanje slobode veroispovesti odnosi, pokazuju da su poruke Demokrata od početka bile opravdane i da samo onaj koji ne misli dobro Crnoj Gori može vući jednostrane poteze.

"Od nas se to očekivalo, jer smo partija kojom rukovode i koju čine ljudi svih vera i nacija, partija koja je u Tuzima pobedila DPS sa albanskim nacionalnim partijama, u Beranama sa srpskim nacionalnim partijama, a u Budvi sa Crnogorskom partijom", naveo je Bečić.

Bečić kaže da su demokrate navikle da ih svrstavu na različite strane, pa čak da u jednom danu jedni kažu da su četnici, a drugi izdajnici pravoslavlja.

"To je najbolji dokaz da im remetimo decenijske političke igre, da mislimo svojom glavom i ne zavisimo od bilo koga, pa im tako ni ovoga puta nećemo dozvoliti nameštena ideološka orgijanja sa ciljem da potisnu iskrene, građanske i čiste političke strukture", naveo je Bečić.

Predlog Zakona o veroispovesti u Crnoj Gori je ušao u parlamentarnu proceduru, a njemu se protivi i Mitropolija crnogorsko-primorska SPC.

U parlamentu bi o predloženom zakonu trebalo da se raspravlja 24. decembra, a Mitropolija je za 21. decembar zakazala crkveno-narodni sabor u Nikšiću i pozvala vernike da dođu i poruče da su protiv tog predloga.

Bečić je dodao da, u situaciji kada ne postoji saglasnost tradicionalnih konfesija na koje se zakon odnosi, u predvečerju sveobuhvatnih izbornih reformi, u izbornoj godini, "vaditi iz fioke Predlog zakona koji deli, svađa, unosi nemire, razdore i tenzije po Crnoj Gori, može samo onaj ko ne želi mir, stabilnost, slogu, zajedništvo, progres i napredak celokupnog društva."

"Gospodo iz DPS-a, priznajte grešku, to je odgovornost, a ne slabost. Povucite Predlog zakona, otvorite dijalog sa crkvama i verskim zajednicama, a političke partije pustite da rade na izbornim reformama i da izbornu godinu oslobodimo od tema koje nas dijele i svađaju", naveo je Bečić i dodao da Crna Gora konačno mora imati poštene izbore, a onda neka pobedi onaj ko ima bolji program, bolje ideje i iskrene namere.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.