Gori manastir Treskavac kod Prilepa

Izvor: B92, 04.Feb.2013, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gori manastir Treskavac kod Prilepa

Skoplje -- Jedan od najlepših manastirskih kompleksa u Makedoniji Uspenje Presvete Bogorodice na lokalitetu Treskavec kod Prilepa danas je zahvatio veliki požar.

Prema informacijama iz Centra za upravljanje krizom, požar je prijavio jedini monah koji živi tamo, a u gašenje požara uključeni su i helikopteri makedonske armije. Za nepuna dva sata izgorela su sva četiri konaka manastira. Za sada nema informacija o uzroku požara.

Ovo je treći požar u istoriji ovog manastira, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji datira iz 13. veka. Manastir je goreo i pre 23 godine, a izgoreo je do temelja. Kasnije je podignut uz pomoć donacija građana.

Manastir se nalazi na desetak kilometara od Prilepa i sadrži i vizantijske freske. Posećuju ga turisti i planinari, posebno na praznik Bogorodice, 28 avgusta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonija: Gori manastir Treskavac

Izvor: Akter, 04.Feb.2013

Jedan od najlepših manastirskih kompleksa u Makedoniji Uspenje Presvete Bogorodice na lokalitetu Treskavec kod Prilepa danas je zahvatio veliki požar

Nastavak na Akter...

Požar u manastiru kod Prilepa

Izvor: RTS, 04.Feb.2013

Izgorela sva četiri konaka manastira Uspenje Presvete Bogorodice na lokalitetu Treskavec kod Prilepa. Nije bilo povređenih. Istraga je u toku. ..Jedan od najlepših manastirskih kompleksa u Makedoniji Uspenje Presvete Bogorodice na lokalitetu Treskavec kod Prilepa danas je zahvatio veliki požar...Prema...

Nastavak na RTS...

Gori manastir Treskavac

Izvor: Cafe.ba, 04.Feb.2013

U manastiru Treskavac iz 13. vijeka, u blizini makedonskog grada Prilepa, danas je izbio veliki požar, a konaci su izgorjeli, javio je dopisnik Srne iz Skoplja.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.