Goran Svilanović savetnik Vlade Crne Gore za reforme i integracije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021, 08:53

Goran Svilanović savetnik Vlade Crne Gore za reforme i integracije

Bivši generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju i nekadašnji ministar spoljnih poslova državne zajednice Srbija i Crna Gora, Goran Svilanović, glavni je savetnik Vlade Zdravka Krivokapića za ekonomske reforme i evropske integracije, piše Pobjeda.

Svilanović lično ne savetuje Krivokapića, već je u timu ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića koga, kako tvrde izvori Pobjede iz parlamentarne većine, savetuje za ključna pitanja ekonomskih reformi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i evropskih integracija.

Svilanović je u izjavi za Pobjedu potvrdio da savetuje Vladu premijera Krovokapića.

"To nije ništa neobično, Crna Gora je od svih država regiona najdalje odmakla u evropskim integracijama", naveo je Svilanović za Pobjedu i precizirao da je u Crnoj Gori u tom svojstvu bio već dva puta.

On je rekao da Vladu savetuje do 15. maja i da ga očekuje još jedan odlazak u Podgoricu.

"Ne savetujem lično premijera Krivokapića, već radim sa ministrom finansija Spajićem i to samo u onom delu koji se tiče evrointegracija", rekao je Svilanović.

Goran Svilanović, koji je javnosti najpoznatiji kao bivši ministar spoljnih poslova SCG, prozapadno je orijentisani diplomata i političar koji ima zavidnu regionalnu reputaciju, prenosi RTCG.

Po podacima iz njegove biografije, Svilanović je ekspert za ekonomski i politički razvoj u Jugoistočnoj Evropi i radi za različite konsultantske agencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAVETUJE ZA KLJUČNA PITANJA Svilanović savetnik Vlade Crne Gore za reforme i integracije

Izvor: Kurir, 05.Maj.2021

Bivši generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju i nekadašnji ministar spoljnih poslova državne zajednice Srbija i Crna Gora, Goran Svilanović, glavni savetnik je Vlade Zdravka Krivokapića za ekonomske reforme i evropske integracije, piše Pobjeda.

Nastavak na Kurir...

Goran Svilanović savetuje crnogorsku Vladu

Izvor: Beta, 05.Maj.2021

Bivši generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju i nekadašnji ministar spoljnih poslova državne zajednice Srbija i Crna Gora Goran Svilanović je glavni savetnik Vlade Zdravka Krivokapića za ekonomske reforme i evropske integracije.Svilanović je u izjavi za Pobjedu potvrdio da savetuje Vladu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.