Godišnjica smrti Srđana Aleksića

Izvor: Studio B, 26.Jan.2014, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica smrti Srđana Aleksića

Na bulevaru u Podgorici, koji nosi ime Srđana Aleksića, danas je zasađen hrast, povodom dvadesetjednogodišnjice od njegove smrti.

Aleksić je poginuo 1993. godine, braneći u rodnom Trebinju sugrađanina Bošnjaka od pripadnika srpskih snaga, tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Drvo su zasadili Srđanov otac Rade i potpredsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Rifat Rastoder.

Rastoder je rekao da je čin Srđana Aleksića, s obzirom na vreme zla koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je tada vladalo, bio mnogo više od ljudske dužnosti, odnosno čin najviše moguće ljudske hrabrosti i čojstvenosti.

To je, kako je kazao, bio razlog zbog čega su sa Forumom Bošnjaka inicirali ovekovečenje njegovog imena u Podgorici i obeležili njegovu 21-godišnjicu, simboličnim sađenjem drveta čovečnosti u bulevaru, koji nosi ime Srđana Aleksića.

Rade Aleksić je kazao da nije samo njegov sin junak, već i svi oni koji poštuju njegov čin.

"Hrabar je crnogorski narod, poštujući Srđanovo delo. Kada sam pošao danas iz Trebinja, uzeo sam ispred kuće grumen zemlje, na kojoj je Srđan napravio prve korake. Želja mi je da mladi ljudi Crne Gore prave Srđanove korake", rekao je on.

Podgorica je 11. jula prošle godine dobila Bulevar Srđana Aleksića, a i Beograd od nedavno ima ulicu pod njegovim imenom.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Podgorici obilježena godišnjica smrti Srđana Aleksića

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jan.2014

PODGORICA - Na bulevaru u Podgorici, koji nosi ime Srđana Aleksića, danas je zasađen hrast, povodom 21-ogodišnjice od njegove smrti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.