Glavaš: Stalo mi je da Srbi saznaju istinu o meni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2009, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavaš: Stalo mi je da Srbi saznaju istinu o meni

BEOGRAD - Branimir Glavaš, koji je osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku, izjavio je da bi više voleo da mu je suđeno pred Tribunalom u Hagu jer bi "bilo poštenije i pravednije".

"Kamo sreće da me je zatražio Hag i da je proces vođen u Hagu. Suđenje bi mi bilo poštenije i pravednije, a zasigurno bi već bilo okončano oslobađajućom presudom", rekao je Glavaš u intervjuu za današnju "Politiku". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

On je kazao da hrvatsko pravosuđe "funkcioniše na 'daljinsko' upravljanje politike, a u svim procesima od takozvanog državnog interesa daljinski upravljač je kod Ive Sanadera".

Glavaš je još jednom ponovio da je nevin, dodajući da zločini koji su se dogodili "nisu rezultat nikakve organizovane i smišljene zločinačke politike... već pojedinačni zločini za koje su odgovorni direktni izvršioci, i to pojedinci".

On je kazao da mu je stalo da i građani Srbije saznaju istinu o njemu jer mu je stalo "do mišljenja ljudi srpske nacionalnosti".

Glavaš je na dan izricanja presude u Županijskom sudu u Zagrebu iz Hrvatske pobegao u Bosnu i Hercegovinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.