Galijašević: SDA poziva na linč Kusturice i Handkea

Izvor: RTS, 11.Dec.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galijašević: SDA poziva na linč Kusturice i Handkea

Stranka demokratske akcije ponekad nastupa kao da je teroristička organizacija, a ne politička partija, koristeći često u svom javnom obraćanju pretnje i poziv na linč, ocenio je stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.
Dževad Galijašević je rekao da je SDA u ovom slučaju to učinila prema dvojici svetskih umetnika – Emiru Kusturici i Peteru Handkeu.

"Taj flagrantni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napad na umetnike govori da su ljudskost, istina i pravda, te civilizacijske vrednosti, daleko udaljene od SDA", istakao je Galijašević.
Dodao je da je priča SDA o moralu i ljudskosti Kusturice i Handkea priča onih koji nemaju ni morala, a ni ljudskosti i klasična, kako je nazvao, SDA-ovska pretnja, prenosi Srna.
Na pitanje da prokomentariše saopštenje SDA, u kojem su iznesene gnusne uvrede i optužbe na račun Kusturice i Handkea, Galijašević je naglasio da Emir Kusturica nikada nikog nije izdao, nego je u potrazi za ljudskom i umetničkom slobodom, krenuo putem koji su prošli Ivo Andrić, Meša Selimović i mnogi drugi.
"Zar i nobelovac Ivo Andrić nije rekao da se nikad više neće vratiti u BiH, upravo zbog ovakvog vokabulara koji danas koristi SDA", naveo je Galijašević.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Pozivaju na linč Kusturice i Handkea"

Izvor: B92, 11.Dec.2019

"SDA ponekad nastupa kao da je teroristička organizacija, a ne politička partija, koristeći često u svom javnom obraćanju pretnje i poziv na linč."..To je ocenio stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević..."U ovom slučaju SDA je to učinio prema dvojici svetskih umetnika Emiru...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.