Galijašević: BiH nije bezbedna zemlja

Izvor: Vesti-online.com, 25.Feb.2019, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galijašević: BiH nije bezbedna zemlja

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević ocenio je da BiH nije bezbedna zemlja.

On smatra i da je Republika Srpska za sada pokazala veliku sposobnost i vitalnost da se nosi sa problemima koji se odnose na bezbednost i odbranu svoje pozicije.

- Dejtonski mirovni sporazum predstavlja odbranu Republike Srpske i demokratije u BiH - rekao je Galijašević novinarima pre početka foruma u Banjaluci o temi "Bezbednosne implikacije političke i institucionalne (zlo)upotrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << deklaracija, rezolucija, memoranduma, referenduma".

Galijašević je istakao da BiH nije bezbedna zemlja zahvaljujući islamističkim konceptima na prostoru kojim suvereno upravlja SDA koja sprovodi u delo političko nasleđe Alije Izetbegovića u vidu Islamske deklaracije.

- Zahvaljujući njima BiH nije bezbedna zemlja i bliže je Palestini nego Evropi. Bošnjačka politika pravi palestinizaciju na prostoru koji suvereno kontroliše SDA - istakao je Galijašević, prenela je RTRS.

Prema njegovim riječima, u BiH prave novu Palestinu u Evropi od ostataka odreda El mudžahedin, lokalnih mislimanskih vojski i milicija, aktivne islamske omladine, avganistanskih veterana, povratnika iz američkog zatvora Gvantanamo i najnovijeg migrantskog talasa.

Kada je reč o velikom broju migranata u BiH, Galijašević je istakao da nije reč ni o kakvim migrantima, već o poraženim sledbenicima Islamske države i Al kaide.

- Migrant je lice koje legalno ulazi u zemlju, pribavlja legitimnu dokumentaciju i daje je na uvid, a ne kradom i bez adekvatne dokumentacije matičnih zemalja. Svako ovo lice koje je pogrešno imenovano migrantom je bezbednosni problem Republike Srpske - rekao je Galijašević.

Forumu prisustvuju predstavnici veterana službi bezbednosti Republike Srpske, Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, Boračke organizacije Republike Srpske i akademske zajednice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.