Izvor: B92, 17.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRECO za antikorupcijsku komisiju

Strazbur -- Udruženje za borbu protiv korupcije, GRECO, zabrinuto zbog namere Slovenije da ukine antikorupcijsku komisiju.

GRECO predstavlja grupu država za borbu protiv korupcije, koje su se sastale prošle sedmice u Strazburu i usvojile dodatak oceni izveštaja antikorupcijskog rada u Sloveniji.

GRECO je zabrinut zbog namere vlasti Slovenije da ukinu Komisiju za sprečavanje korupcije u Sloveniji i smatra da bi to moglo bitno uticati na slabljenje nadzora nad nespojivošću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << funkcija, što bi moglo imati posledice na usklađivanje antikorupcijske politike u Sloveniji. GRECO od vlasti Slovenije zahteva dodatne informacije o takvom koraku i to do 1. marta.

Predsednik GRECO-a Drago Kos istovremeno je predsednik antikorupcijske komisije Slovenije, koju vlasti te zemlje žele da ukinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.