Florens Artman u izolaciji i pod stalnim nadzorom

Izvor: Mondo, 26.Mar.2016, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Florens Artman u izolaciji i pod stalnim nadzorom

Bivša portparolka Haškog tribunala Florens Artman, koja je u četvrtak uhapšena u Hagu uoči izricanja presude Radovanu Karadžiću, nalazi se u izolaciji i pod stalnim nadzorom u pritvorskoj jedinici UN.

Foto: printscreen/youtube

Ona je na Facebooku koji je postavljen u njeno ime navela da ju je uhapsila policija UN, iako nema nadležnost za to, nakon čega je odvedena u Sheveningen i to u pritvorsku jedinicu UN u kojoj su, kako kaže, smešteni ratni zločinci, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je N1.

Njen branilac Ženel Metro je, kako prenosi haška agencija Sense, potvrdio da je upravnik naložio izolaciju i neprekidni nadzor osuđene, što podrazumeva da se svetlo u njenoj ćeliji ne gasi ni tokom noći.

Naredba o takvom tretmanu, kako navodi, izdata je usmeno, bez pisanog traga i bez obrazloženja zašto je sve to neophodno, kao i bez saslušanja osuđene ili njenog branioca.

Prema rečima advokata, on trenutno nema kome da se žali pošto je uprava pritvora na uskršnjim praznicima.

Artmanova je u zatvorskoj odeći, bez telefona i Interneta, a komunikacija joj je ograničena.

Na Facebooku, koji prenosi N1, piše i da je Artmanova uhapšena kao novinarka, a ne kao bivša portparolka Tribunala, kao i da joj je suđeno kao novinarki.

"Štaviše, u njenom slučaju koji je pokrenut bez valjanog pravnog osnova, Tribunal je u isto vreme bio i tužilac i sudija", dodaje se u postu, a prenosi N1.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Florans Artman: Drže me u delu zatvora sa ratnim zločincima

Izvor: Blic, 26.Mar.2016

Bivša portparolka Haškog tribunala Florans Artman, koja je u četvrtak uhapšena u Hagu uoči izricanja presude Radovanu Karadžiću, nalazi se u izolaciji i pod stalnim nadzorom u pritvorskoj jedinici UN...Ona je na Fejsbuku koji je postavljen u njeno ime navela da ju je uhapsila policija UN, iako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.