Izvor: RTS, 27.Jun.2022, 23:45

Fizički sukob u parlamentu Severne Makedonije - šoljice, amandmani i "Divlji zapad"

Haos i tenzije u parlamentu Severne Makedonije kulminirale su tučom predsednika Odbora za evropske poslove Arbera Ademija i poslanika opozicione VMRO-DPMNE i Alijanse za Albance. Skandal je izbio tokom debate odbora o zakonskim izmenama koje bi sudijama koje će se uskoro penzionisati dale šansu da produže radni vek do izbora novih.
Incident se dogodio nakon govora koordinatora poslaničke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grupe VMRO-DPMNE Nikole Micevskog, koji je optužio da u komisiji nema članova opozicionih partija.

Predsednik Odbora za evropske poslove Arber Ademi izjavio da je usvojen dnevni red Odbora, nakon čega su opozicioni poslanici Alijanse za Albance i VMRO-DPMNE pokušali da prekinu raspravu, a Ademi agresivnije reagovao i gađao ih šoljicom za kafu.
Nakon toga je isključen mikrofon.
Prethodno je VMRO-DPMNE podneo više od 200 amandmana sa namerom da blokira zakon. Nakon incidenta, VMRO-DPMNE je komisiju nazvao "komisija Divljeg zapada".
Alijansa za Albance je, kako prenosi TV Telma "uperila je prst u DUI", za koju je rekla da "želi da sakrije kriminal i korupciju u zemlji putem zakona o švercu".
Za današnji skandal DUI krivicu svaljuje na VMRO-DPMNE i Alijansu za Albance, ne osuđujući Ademijevo ponašanje.
SDSM je, s druge strane, kritikovao samo obraćanje VMRO-DPMNE, optužujući opoziciju da žestoko brani režim i protiv je funkcionalnog pravosudnog sistema.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Fizički sukob u parlamentu Severne Makedonije, šoljicom za kafu gađao poslanika

Izvor: Danas, 28.Jun.2022, 00:13

Haos i tenzije u parlamentu Severne Makedonije kulminirale su tučom predsednika Odbora za evropske poslove Arbera Ademija i poslanika opozicione VMRO-DPMNE i Alijanse za Albance.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.