Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2020, 14:59

Filipče ponovio da je još rano za otvaranje granica i da to treba koordinirati

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče ponovio je danas da misli da je za njegovu zemlju još rano za otvaranje granica i da to u regionu treba uraditi koordinirano.

"Smatram da je za otvaranje granica kod nas još rano. Smatram da treba da prođe još jedan period u kojem ćemo implementirati naše mere olabavljenja i da posle, na organizovan način, razgovaramo o otvaranju granica", rekao je on novinarima.

Filipče je objasnio da misli da je u otvaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << granica u regionu potreban kooridinaran pristup i da se pre toga treba dogovriti prelazak granica bez testova i bez pravljenja gužvi, kao i bespatno lečenje ako neko na putovanju oboli od koronavirisa.

Ministar zdravlja Severne Makedonije je rekao da je o tome već razgovarao sa grčkim kolegom u Atini i da očekuje odgovor, kao i da je ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov na video sastanku sa ministrima susednih zemlja razgovarao o tome da se napravi zajednička strategija.

Filipče je izjavu novinarima dao u prisustvu premijera Severne Makedonije Olivera Spasovskog i vicepremijera za evropske poslove Bujara Osmanija, sa kojima je Bolnici za infektivnd bolesti u Skoplju pristvovao uručivanju donacije od 85 neinvazivnih respiratora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Rano je za otvaranje granica Severne Makedonije"

Izvor: B92, 22.Maj.2020

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče izjavio je da je još rano za otvaranje granica koje su zatvorene zbog pandemije virusa kovid 19..."Smatram da treba da prođe još jedan period u kome ćemo sprovoditi olakšavajuće mere. Potreban je koordinirani pristup sa susednim zemljama kako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.