Izvor: B92, 13.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filaret: Crna Gora ili štrajk glađu

Podgorica -- Episkop Filaret zatražio od crnogorskog ministra policije da ukine "protivzakonitu" zabranu njegovog ulaska na teritoriju CG.

Vladika Filaret je naveo da očekuje da će, ukoliko takva zabrana ne bude ukinuta, on o tome biti pismeno obavešten, i da će 28. avgusta, ako bude sprečen da uđe u Crnu Goru, na graničnom prelazu Ranče početi štrajk glađu.

Crnogorske vlasti su u dva navrata, 2. i 8. avgusta, onemogućile ulazak episkopa mileševskog u Crnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Goru, tvrdeći da je odluku o tome doneo Haški tribunal, preneli su mediji.

Filaretovo pismo Jusufu Kalamperoviću dostavljeno je na još petnaestak adresa.

Pismo je upućeno predsednik Crne Gore Filipu Vujanoviću, premijeru Željku Šturanoviću, ministru spoljnih poslova Milanu Roćenu, predsedniku DPS Milu Đukanoviću, Svetom arhijerejskom sinodu Srpske pravoslavne crkve, Vladi Srbije, premijeru i predsedniku Srbije Vojislavu Koštunici i Borisu Tadiću, Haškom tribunalu i kancelariji Tribunala u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.