Izvor: B92, 12.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Federalizacija znači getoizaciju"

Sarajevo -- SDA protiv federalnog uređenja, jer bi to značilo nastavak nacionalne getoizacije BiH i stvaranja etnički čistih teritorija.

Predsednik SDA Sulejman Tihić je za sarajevski list Dnevni avaz rekao da njemu nisu poznate najave iz RS da bi u drugoj polovini avgusta trebalo da počnu konsultacije političkih predstavnika tog entiteta sa predstavnicima RS u institucijama BiH o ustavnoj reformi.

Tihić je rekao da su zalaganja političara Republike Srpske u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raspravama o ustavnim promenama zasnovana isključivo na etničkom kriteriju.

"To su, dakle, delimični stavovi onih koji na taj način demantiraju dejtonska rješenja, a koja kažu da su entiteti multietnički. Oni se ponašaju kao da se radi samo o srpskom entitetu i tako daju za pravo onima koji insistiraju na promjeni dvoentitetskog uređenja", naveo je Tihić.

On je rekao da se SDA zalaže za decentraliziranu državu BiH s multietničkim regijama, kojih bi bilo najmanje četiri, a optimalno pet ili više, navodi list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.