FOTO UBOD: Divokoza se prošetala centrom Bara!

Izvor: Mondo, 18.Jul.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO UBOD: Divokoza se prošetala centrom Bara!

Neobičan prizor u četvrtak ujutru u srcu Bara!

U strogom centru Bara, u Ulici maršala Tita, koju meštani žargonski zovu i "bankarska" zbog prisustva velikog broja poslovnica banaka zbog čega je naročito frekventna, jutros je šetkala divokoza!

Izvor: MONDO

Nije jasno kako se životinja, čije je prirodno stanište na visokim kotama planina, zatekla u srcu Bara, tek prolaznici su bili prilično iznenađeni neobičnim prizorom. Pojedini su je fotografisali, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << drugi pomazili…

Komunalna policija izašla na lice mesta i obavestila "Lovstvo Bar" o pojavi retke životinje u centru grada. Očekuje se da pripadnici Lovačkog društva Bar odvezu životinju na sigurno.

FOTOGALERIJA:

Pozvana je i veterinarska inspekcija dok rijetka životinja brsti zelenilo u glavnoj poslovnoj ulici u Baru.

Divokoze se danas mogu naći na planinama zapadne, južne i istočne Evrope i u Maloj Aziji na Kavkazu. Nekada su bile široko zastupljene i u šumama ali ih je bliski susret sa ljudima oterao u planine.

Početkom prošlog veka kao poklon austrijskog cara Franja Josifa stigle su na Novi Zeland gde su našle odlične uslove za život pa su se razmnožile tooliko da ova vrsta više nije ugrožena...

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

KAKVO IZNENAĐENJE U CENTRU BARA: Divokoza se prošetala gradom! (FOTO)

Izvor: Kurir, 18.Jul.2019

Nije jasno kako se životinja, čije je prirodno stanište na visokim kotama planina, zatekla u srcu Bara, ali su prolaznici bili vidno iznenađeni kada su na ulici u centru grada videli divokozu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.