FOTO: Mašan prvi crnogorski oklopnjak

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2018, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Mašan prvi crnogorski oklopnjak

U Crnoj Gori predstavljeno prvo domaće oklopno vozilo U kasarni „Masline" u Podgorici prezentovano je oklopno vozilo MAŠAN, proizvedeno u fabrici „Montenegro Armour Group"u Bijelom Polju.Prezentaciji su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Dakić i državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović sa saradnicima. -Koncept oklopnog vozila MAŠAN prvi put je prezentovan pe godinu, nakon čega su pripadnici Vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Crne Gore i Uprave policije dali sugestije za njegovo poboljšanje i unapređenje performansi u cilju adekvatnijeg odgovora zadacima i misijama tih resora. „Montenegro Armour Group" je ustupila probno vozilo Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova, tako da će pripadnici Čete vojne policije i Uprave policije izvršiti ispitativanje tehničkih karakteristika, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore.PROČITAJTE I: Vojska Crne Gore nabavlja tri helikoptera, radar i oklopna vozila Filipović se zahvalio predstavnicima kompanije na posvećenosti i uvažavanju sugestija prilikom izrade modela. On je napomenuo da je pokretanje vojne industrije u Crnoj Gori ozbiljan državni projekat koji će značajno unapr0editi sektor odbrane. MAŠAN je projektovan kao ekonomično rešenje. Vozilo poseduje kompletno zavareni čelični trup koji je montiran na ram na četiri elastična oslonca radi najboljeg mogućeg balističkog i konstruktivnog integriteta i udobnosti.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo je Mašan - prvi crnogorski oklopnjak

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2018

U kasarni "Masline" u Podgorici prezentovano je oklopno vozilo MAŠAN, proizvedeno u fabrici "Montenegro Armour Group" u Bijelom Polju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.