Evakuacija centra Podgorice zbog bombe

Izvor: Mondo, 09.Avg.2012, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuacija centra Podgorice zbog bombe

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore naložilo je danas evakuaciju stanovništva iz centra Podgorice zbog vađenja iz Morače avionske bombe, teške 150 kilograma.

Prethodno su pripadnici centra za podvodno deminiranje, obavili podvodne radnje na lokaciji Skaline, kako bi se bliže upoznali sa karakteristikama neeksplodirane avionske bombe koja je zaostala iz Drugog svetskog rata.

Utvrđeno je da se radi o neeksplodiranoj bombi i procenjeno da je teška oko 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kilograma i topovskim zrnima raznih kalibara, težine od pet do deset kilograma po komadu.

Ekspertski tim je procenio da je na lokaciji Skaline, minimalno bezbedonosno rastojanje 2.000 metara u prečniku, i saopštio da se ljudi moraju evakuisati.

Početak operacije vađenja bombe zakazano je za sutra u 4,30 sati.

Eksperski tim MUP Crne Gore naložio je da se otvore svi prozori na objektima zgrada Predsednika, Skupštine Crne Gore i stare zgrade Vlade Crne Gore, hotel 'Podgorica', sportski centar 'Morača' i ostalim objektima u blizini", saopštio je MUP.

Akcijom uništavanja rukovodiće pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za vanredne situacije i civilnu bezbednost Zoran Begović.

Nedavno je u koritu Zete u blizini Podgorice pronađeno oko 400 mina zaostalih iz Drugog svetskog rata.

(agencije/MONDO, foto: wikipedia.org)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.