Etničko nasilje u Skoplju, 30 uhapšenih

Izvor: Studio B, 21.Maj.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etničko nasilje u Skoplju, 30 uhapšenih

Oko30 osoba je uhapšeno tokom dvodnevnih sukoba skopskih Makedonaca i Albanaca. U neredima je povređeno nekoliko policajaca. Talas nasilja pokrenula krađa bicikla, tokom koje je albanski mladić ubio Makedonca.

Makedonci su posle ubistva organizovali protest i krenuli ka kući ubijenog mladića kako bi zapalili sveće, posle čega je grupa krenula ka predgrađu Saraj, koje je naseljeno Albancima.

Policija im je na prilazu tom naselju preprečila put, nakon čega su >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << počeli sukobi.

"Neredi su protekli bez ozbiljnije štete i policija je uspela da uspostavi red u naselju Đorče Petrov", rekao je portparol policije Ivo Kotevski.

Makedonska policija je saopštila da je tokom nereda privedeno 27 osoba, među kojima ima i maloletnika.

Uhapšen je i navodni počinilac ubistva, ali još uvek nije pronađen nož.

Makedonski mediji navode da postoje dve verzije ovog događaja, odnosno da uhapšeni Albanac tokom pljačke nije bio sam.

Prema zvaničnoj verziji, uhapšeni N.E. je ušao u dvorište porodične kuće Angela P. odakle je ukrao bicikl, ali su ga Angel P. i njegov otac videli i pošli za njim.

U tuči koja je usledila, N.E. je, navodi policija, potegao nož i ubio Angela P.

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.