Izvor: RTS, 03.Nov.2020, 23:30

"Episkop Joanikije u samoizolaciji, oseća se dobro i nema povišenu temperaturu"

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije nalazi se u samoizolaciji, trenutno nema povišenu telesnu temperaturu, oseća se dobro i u sredu će biti testiran na koronavirus, saopštila je Eparhija budimljansko-nikšićka.
Eparhija budimljansko-nikšićka se, sa obzirom na medijske napise koji su izazvali zabrinutost vernog naroda, saopštenjem oglasila o zdravstvenom stanju episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Joanikija.

Vladika Joanikije je tokom dana osetio malaksalost uz konstatovanu blago povišenu telesnu temperaturu, nakon čega se samoizolovao u manastiru Đurđevi stupovi, navedeno je u saopštenju.
Nakon pregleda i laboratorijskih nalaza, doktori su konstatovali da je fizikalni nalaz po sistemima uredan i da su faktori zapaljenja u fiziološkim granicama, piše u saopštenju. 
Nakon ordinirane simptomatske terapije, vladika nema povišenu temperaturu i oseća se dobro. 
Za sredu je planirana dalja dijagnostika – skener pluća i pi-si-ar testiranje na koronavirus.
Episkop je pod nadzorom lekara koji će redovno pratiti njegovo zdravstveno stanje.
Eparhija poziva javnost da se o zdravstvenom stanju episkopa informiše isključivo preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke i Mitropolije crnogorsko-primorske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zdravstveno stanje Joanikija uredno, čeka se rezultat PCR

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2020, 05:43

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je danas da je pregledom utvrđeno da je zdravstveno stanje administratora MCP vladike Joanikija uredno, a da se rezultat PCR testa na korona virus očekuje...Navodi se da su detaljni pregledi pokazali da vladika Joanikije ima, kako se navodi, minimalan fokus...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.