Izvor: RTS, 30.Okt.2020, 22:14

Episkop Joanikije postavljen za administratora Mitropolije

Sinod Srpske pravoslavne crkve postavio je episkopa budljimljansko-nikšićkog Joanikija za administratora Mitropolije crnogorsko primorske, rečeno je "Vijestima" u Mitropoliji.
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore nakon borbe sa koronavirusom.
Njegovi zemni ostaci su iz KBC Crne Gore danas preneti u Cetinjski manastir gde mu je održan pomen.
Biće sahranjen u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nedelju, 1. novembra, u kripti Sabornog hrama u Podgorici, a svetu liturgiju će predvoditi patrijarh srpski Irinej.
Brojni srpski i crnogorski zvaničnici uputili su saučešće, koje je poslao i patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.
Istakao je da će mitropolit Amfilohije ostati "kao svetiljka, goruća i užarena, kao nadareni teolog i nadahnuti propovednik, neustrašivi branilac Svete Crkve Hristove pre jakih vekova". 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VLADIKA JOANIKIJE POSTAVLJEN ZA ADMINISTRATORA MITROPOLIJE: Odluku doneo sveti Sinod Srpske pravoslavne crkve

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije (83) preminuo je danas u Kliničkom centru Crne Gore...Sveti Sinod SPC je postavio danas episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija za administratora Mitropolije crnogorsko primorske...On će biti sahranjen u nedelju u kripti Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

AMFILOHIJEV NASLEDNIK DOSTOJAN: Joanikije je prvi hapšeni vladika u ovom veku, mnogi ga videli na čelu crkve

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 09:54

Sinod Srpske pravoslavne crkve postavio je episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija za administratora Mitropolije crnogorsko-primorske...Joanikije je nasledio mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija (83), koji je preminuo od posledica koronavirusa u Kliničkom centru Crne Gore...Episkop budimljansko-nikšićki...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

KO JE AMFILOHIJEV NASLEDNIK: Mnogi vide NJEGA, a bio je prvi UHAPŠENI srpski vladika u ovom veku

Izvor: Kurir, 31.Okt.2020

Episkop budljimljansko-nikšićki Joanikije postavljen je za administratora Mitropolije crnogorsko primorske. Njega je za administratora postavio Sinod Srpske pravoslavne crkve. Ovo je usledilo nakon što je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije (83) preminuo od posledica koronavirusa u Kliničkom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.