Izvor: B92, 24.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Epilog slučaja 'Đukanović' daleko"

Rim -- Stručnjak za italijansko pravo Vesna Čejović kaže da je daleko epilog slučaja italijanskog pravosuđa protiv Mila Đukanovića.

"Postupci u ovakvim predmetima veoma dugo traju i mnogo se puta dešavalo da se u ovako komplikovanim pričama, pre stigne do apsolutne zastarelosti slučaja, nego do konačne sudske presude", kazala je advokatkinja Čejović koja je magistrirala na državnom univerzitetu u Rimu.

Italijanski tužioci u Bariju završili su preliminarnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istragu i odlučili da pokrenu sudski proces protiv bivšeg premijera Đukanovića, potpredsednika u njegovoj vladi Miroslava Ivaniševića, nekadašnjeg trgovinskog predstavnika Crne Gore u Italiji Dušanke Jeknić i još 12 osoba iz Crne Gore, Srbije i Italije koje terete za "mafijaško udruživanje" radi šverca cigareta i pranja novca.

Čejovićeva je rekla da postupak još nije stigao do podizanja optužnice, te da je sada na javnom tužiocu da odluči da li će predmet "uputiti na suđenje ili će ga arhivirati - čime bi postupak bio završen bez mogućnosti daljeg suđenja".

Po njenim rečima, ukoliko bude suđenja, ono će biti u Italiji, jer crnogorsko zakonodavstvo ne poznaje krivično delo pranja novca za period od 1994-2002. godine na koji se odnosi istraga.

Enriko Tućilo, advokat bivšeg crnogorskog premijera ranije je kazao da dokaza protiv Đukanovića nema, te da se iza svega krije namera da se diskredituje Crna Gora.

Navode o umešanosti u šverc cigareta odbacili su i bivši potpredsednik vlade i predstavnica Crne Gore u Italiji, Miroslav Ivanišević i Dušanka Jeknić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.