Izvor: RTS, 04.Nov.2020, 14:06

Eparhija: Vladika Joanikije je dobro, određena mu je terapija, čeka se rezultat testiranja

Episkop Joanikije je dobrog opšteg stanja i vitalnih parametara i nije na bolničkom lečenju, već je upućen na kućno praćenje uz nadzor lekara, saopštila je Eparhija budimljansko-nikšićka. Navodi se i da je vladika testiran na koronavirus a da će o rezultatima posebno obavestiti javnost.
"Sa namjerom da blagovremeno informišemo vjerni narod i javnost, ističemo da su jutros, 4. novembra 2020. godine, izvršeni detaljni ljekarski pregledi, te da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se sa sigurnošću može reći da je episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske g. Joanikije urednog zdravstvenog stanja", navodi se u saopštenju Eparhije.

Dodaje se da radiografija pluća ne pokazuje promene, dok je nakon pregleda skenerom ustanovljeno da vladika ima minimalan fokus zapaljenja na desnom plućnom krilu.
Eparhija navodi i da mu je urađeno pi-si-ar testiranje na koronavirus, rezultat očekuju i o tome će posebno obavestiti javnost.
Posle dijagnostičkih procedura, vladiku Joanikija je pregledao i konzilijum lekara Opšte bolnice Berane i određena mu je odgovarajuća terapija.
"Episkop Joanikije je dobrog opšteg stanja i vitalnih parametara (tjelesna temperatura, saturacija i krvni pritisak su u fiziološkim granicama) i nije indikovan prijem na bolničko liječenje, već je upućen na kućno praćenje uz nadzor ljekara", piše u saopštenju Eparhije budimljansko-nikšićke.
Takođe, navodi se i da će o daljem zdravstvenom stanju vladike Joanikija javnost biti blagovremeno obaveštavana isključivo preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Saopštenje o zdravstvenom stanju Episkopa Joanikija

Izvor: Vostok.rs, 04.Nov.2020

Sa namjerom da blagovremeno informišemo vjerni narod i javnost, ističemo da su jutros, 4. novembra 2020. godine, izvršeni detaljni ljekarski pregledi, te da se sa sigurnošću može reći da je Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske g. Joanikije urednog zdravstvenog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.