Izvor: B92, 19.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomska saradnja SCG i Hrvatske

Beograd -- U Beogradu je održan sastanak Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Crne Gore i Hrvatske.

Kako je saopštila Direkcija Saveta ministara SCG za informisanje, bilo je reči o povećaju robne razmene dve zemlje, liberalizaciji trgovine, normalizaciji saobraćaja, mogućnostima saradnje u regionalnim projektima i u procesu evropskih integracija.

"Razmenjena su mišljenja i o mogućnostima za unapređenje viših oblika privredne saradnje koje postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u oblasti mašinogradnje, elektroprivrede, poljoprivrede i drvne industrije", saopštava Direkcija.

BiH ne povlači suspenziju

Sarajevsko "Oslobođenje" piše da je Srbiji i Crnoj Gori rečeno da BiH neće povući suspenziju Ugovora o slobodnoj trgovini.

"Na prošlonedeljnom sastanku radne grupe iz Mešovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o slobodnoj trgovini Srbiji i Crnoj Gori je jasno stavljeno do znanja da BiH neće povući suspenziju dela ugovora dok SCG ne ukine izvozne subvencije. Radna grupa je konstatovala veliko povećanje uvoza proizvoda iz SCG otkako je prošle godine počela primena nulte carinske stope", piše list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.