Izvor: RTS, 05.Jul.2022, 11:10

Edi Rama: U Albaniji otkrivene velike količine nafte i gasa

Albanski premijer Edi Rama saopštio je da je kompanija "Šel" otkrila "velike količine nafte i gasa" u toj zemlji, tvrdeći "da će to otkriće uticati na budućnost zemlje i energetsku budućnost Evrope".
"Nadamo se da ćemo uskoro moći da podelimo sa našim javnim mnjenjem, regionalno i šire, veoma važno otkriće do kojeg holandska kompanija ‘Šel’ stiže u našoj zemlji. O brojkama trenutno nerado govore. Znaci pokazuju da smo možda blizu veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << važnog otkrića gasa i nafte pod zemljom, što će uticati na budućnost naše zemlje, ali će takođe igrati ulogu u energetskoj budućnosti Evrope", rekao je Rama, prenose mediji u Tirani.
Ministarka za infrastrukturu i energetiku Albanije Belinda Baluku ocenila je takođe da je u pitanju veliko otkriće.
"Što se energetike tiče, ‘Šel’ radi u Albaniji već duže vreme i sa nestrpljenjem iščekujemo rezultat istraživanja, koje će biti veliko otkriće, ali bez detalja šta očekujemo. Albanija će proizvoditi značajne količine gasa i nafte, podeljene na 40 odsto gasa i 60 odsto nafte", navela je Belinda Baluku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rama: Otkriveno veliko nalazište nafte i gasa u Albaniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022

Albanski premijer Edi Rama saopštio je da se nada da će uskoro moći da izađe u javnost sa više detalja o veoma važnom otkriću gasa i nafte u Albaniji koja će "uticati na budućnost zemlje i energetsku budućnost Evrope"..."Nadamo se da ćemo uskoro moći da podelimo sa našom javnosti, regionalno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.