Izvor: B92, 17.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU organizovanog kriminala"

Beograd -- Miloš Vasić, novinar nedeljnika Vreme, kaže da postoji svojevrsna Evropska unija organizovanog kriminala.

Komentarišući sastanak lidera zemalja jugoistočne Evrope posvećen borbi protiv organizovanog kriminala, Vasić je rekao da odavno postoji Evropska unija organizovanog kriminala, čija glavna ruta ide preko Balkana, jer organizovani kriminal ne poznaje političke i nacionalne podele.

Miloš Vasić smatra da jedino saradnja država regiona i saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policijskih resora može da spreči najunosnije kriminalne poslove.

"Sve te zemlje, od Turske, maloazijske i evropske, preko Grčke, Bugarske, Makedonije, Kosova, Rumunije, Srbije, Bosne i Hercegovine, ka Evropskoj uniji, to je sve jedna ista linija komunikacija za najuspešniji posao u organizovanom kriminalu koji postoji, a to je heroin. Sve bolji, s njihove tačke gledišta, i sve zastupljeniji posao je šverc ljudi i ilegalnih emigranata", kaže Vasić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.