EK zabrinuta zbog blizine isteka roka

Izvor: S media, 01.Sep.2009, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK zabrinuta zbog blizine isteka roka

Šef Delegacije Evropske komisije Leopolod Maurer saopštio da je ta komisija zabrinuta da Crna Gora neće ispoštovati rok za uskladjivanje izbornog zakonodstavstva sa Ustavom do kraja oktobra kada ističe rok.

"Veoma smo zabrinuti da krajnji rok neće biti ispoštovan, što bi bilo veoma negativno u smislu izveštaja o napretku Crne Gore i mišljenja koje EK treba da donese o mogućnosti Crne Gore za pristupanje Evropskoj uniji", rekao je Maurer novinarima nakon sastanka sa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << liderom najuticajnije crnogorske opozicione Socijalističke narodne partije Srdjanom Milićem.

On je poručio da bi crnogorski parlament trebalo što pre da počne da radi na izbornom zakondavstvu i izrazio očekivanje da će se, ipak, u okviru radne grupe, naći blagovremena rešenja koja se tiču lokalnih samouprava i predstavljanja manjina.

Osvrnuvši se na incident koji se početkom avgusta dogodio izmedju gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i urednika fotoreportera dnevnika "Vijesti", Maurer je ocenio da je sloda štampe jedan od fundamentalnih kriterijuma koji su zacrtani u Kopehaškim kriterijumima.

"Insistiraćemo da novinari moraju da budu slobodni i rade svoj posao bez bilo kakvih mešanja", rekao je Maurer i dodao da je sada taj slučaj pred sudom i da treba sačekati odluku pravosudnih organa.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.