Izvor: B92, 18.Avg.2009, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EFT prvi u Mađarskoj

Beograd -- Energetska kompanija EFT vodeći je trgovac električnom energijom u Mađarskoj, objavila je Kancelarija za energetiku ministarstva za ekonomiju te države.

"Ukupan udeo EFT-e na mađarskom tržištu električne energije je 27 odsto. Preduzeće je u ovoj godini pokrilo jednu četvrtinu mađarskog uvoza električne energije, što nas je rangiralo kao vodećeg trgovca tim energentom", rekao je predsednik kompanije Vuk Hamović.

On je, kako se navodi u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EFT-e, dodao da je dobre rezultate kompanija postigla u jakoj konkurenciji, jer na mađarskom tržištu posluju najveće evropske energetske kompanije kao što su Eon, EDF, Elektrabel i Čez.

Kancelarija EFT-e koja obavlja poslove uvoza električne energije je u Beogradu. Ta kompanija posluje u 19 zemalja, a prošle godine ukupno je isporučila više od 13.000 gigavat-časova električne energije i imala promet od 975 miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EFT pri u Mađarskoj

Izvor: EMportal, 18.Avg.2009

Energetska kompanija EFT pokriva četvrtinu uvoza električne energije u Mađarskoj i vodeći je trgovac električnom energijom u toj zemlji, objavila je u svom godišnjem izveštaju Kancelarija za energetiku mađarskog ministrastva za ekonomiju.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.