Izvor: B92, 28.Jul.2009, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje poginulo u padu lakog aviona

Izlake -- U padu školskog aviona "utva-75" kod naselja Izlake, u opštini Zagorje na Savi, u Sloveniji poginule su dve osobe iz Trbovlja, saopštila je policija.

Školski motorni avion "utva-75", vlasništvo Aerokluba iz Zagorja na Savi, srušio se danas pre podne, a uzroci njegovog pada se još istražuju.

Kako se navodi, u avionu su bili 22-godišnji student mašinstva i njegov prijatelj, star 29 godina.

Prema izjavama očevidaca, avion je leteo veoma nisko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznad naselja Izlake i jedva preleteo tamošnji crkveni zvonik, a zatim neko vreme kružio iznad mesta na koje je kasnije pao.

Model "utva-75" se izrađuje se u fabrici sportskih i školskih aviona Utva u Pančevu.

Petnaesta brigada vojne avijacije slovenačke vojske je osnovana 1991. godine sa pet helikoptera različitih tipova i lakim školskim avionima "utva-75", koje je 2005. Ministarstvo odbrane prepustilo na upravljanje Avio savezu Slovenije, a on ih podelio aeroklubovima.

Kontrolori letenja do sada nisu primetili probleme kod aviona tipa "utva-75".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenija: U padu lakog aviona poginulo dvoje

Izvor: Večernje novosti, 28.Jul.2009

U okolini sela Izlake u centralnoj Sloveniji danas se dogodila avionska nesreća u kojoj su život izgubila dva lica.

Nastavak na Večernje novosti...

U padu školskog aviona poginula dva mladića iz Trbovlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2009

IZLAKE - U padu školskog aviona "utva-75" kod naselja Izlake, u opštini Zagorje na Savi, u Sloveniji poginule su dve osobe iz Trbovlja, saopštila je policija...Školski motorni avion "utva-75", vlasništvo Aerokluba iz Zagorja na Savi, srušio se danas pre podne, a uzroci njegovog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.