Izvor: B92, 31.Jan.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve žrtve lavina u regionu

Banja Luka -- U lavinima koja se desile na Jahorini i ski centru Krvavec nedaleko od Bleda, poginulu su dve osobe a jedna je povređena.

Jedna devojka iz Banjaluke je poginula, a mladić, takođe iz tog grada, lakše je povređen u lavini koja se danas popodne obrušila na Jahorini, dok je u lavini koja se desila u slovenačkom ski centru Krvavec nedaleko od Bleda, u poginuo jedan Slovenac.U lavinama koje su se desile na Jahorini i ski centru Krvavec nedaleko od Bleda poginule >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dve osobe, a jedna povređena.

Portparolka Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić izjavila je da je devojka nastradala vozeći se neuređenim delom staze, na takozvanom lokalitetu "ženski olimpijski spust" koji je nepristupačan za skijaše, na kojem se pokrenula lavina.

Nesrećni slučaj u Sloveniji se dogodio kada je neimenovani skijaš prilikom spuštanja sa vrha ski staze prešao iza zaštitne ograde u trenutku kada se pokrenula lavina.

U akciji njegovoj spasavanja učestvovalo je 30 spasilaca i sedam pasa tragača, a potrazi su se priključili i helikopteri slovenačke vojske i policije.

Policijska uprava Kranj saopštila je da skijaš nije preživeo lavinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.