Dva požara u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2012, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva požara u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

ZAGREB -

Vatrogasci se danas bore sa dva požara na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Požar na području Župe dubrovačke, koji je buknuo sinoć nakon udara groma, još nije ugašen, a zahvaćeni su šuma i niska vegetacija. Jak vetar nosio je vatru i jutros se približio kućama koje su vatrogasci uspeli da odbrane i one više nisu ugrožene.

Pored oko 200 vatrogasaca, požar gasi i jedan avion "kanader".

Zbog tog požara saobraćaj prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dubrovačkom aerodromu Ćilipi pre podne je dva i po časa bio blokiran, a nakon deblokade vozi se u dugim kolonama.

Pored toga, oko 40 minuta kasnili su letovi za Stokholm i Birmingem, a za Oslo, Pariz i London nije bilo značajnijeg kašnjenja.

"Kapetani su odlučili da čekaju putnike, iako je prvobitna odluka bila da to neće biti tako. Aerodrom na to nema uticaja, odluka je na kraju na kapetanima", izjavio je za "Dubrovački vjesnik" direktor aerodroma Roko Tolić.

Stanje je sada potpuno normalizovano i avioni sleću i uzleću prema planu.

U drugom požaru gore četiri hektara borove šume iznad mesta Komin, 500 metara od kuća koje za sada nisu ugrožene.

Požar je buknuo na tri mesta uz prugu, a gase ga vatrogasci iz Ploča i Metkovića i jedan "kanader".

Zbog bezbednosti je isključen dalekovod, pa Ploče neko vreme nisu imale struju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.