Dušku Kneževiću određen pritvor do 30 dana

Izvor: RTS, 16.Jan.2019, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušku Kneževiću određen pritvor do 30 dana

Vlasniku Atlas grupe Dušku Kneževiću Viši sud u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana, saopštila je portparolka tog suda Aida Mazurović. Pritvor Kneževiću određen je po zahtevu Specijalnog državnog tužilaštva.
Duško Knežević se sumnjiči da je formirao kriminalnu grupu koja je godinama nezakonito sticala milionsku korist.

"Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici postupajući po >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) odredilo je pritvor okrivljenom D.K. u trajanju od najduže mesec dana po pritvorskom osnovu iz člana 175 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku", navodi se u odgovoru suda.
Knežević je nedostupan nadležnim organima, zbog čega je za njim ranije raspisana nacionalna poternica po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.
Kako saznaje TVCG, bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović pozvan je na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo povodom snimka koji je Knežević ranije objavio.
Stijepović bi trebalo da bude saslušan u toku ove nedelje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sud odredio pritvor za nedostupnog vlasnika Atlas grupe

Izvor: VOA, 17.Jan.2019, 05:57

Viši sud u Podgorici saopštio je da je odredio jednomjesečni pritvor biznismenu i vlasniku Atlas grupe Dušku Kneževiću, koga tužilaštvo sumnjiči da je bio šef kriminalne grupe okrivljene za pranje novca i sticanje višemilionske koristi, potvdila je za Glas Amerike portparolka tog suda Aida...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.