Duško Marković: Ljubite Srbiju, a volite Crnu Goru

Izvor: Mondo, 04.Feb.2017, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duško Marković: Ljubite Srbiju, a volite Crnu Goru

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković poručio je danas u Lovćencu tamošnjim Crnogorcima da budu lojalni građani Republike Srbije, a da vole Crnu Goru kao svoju maticu.

Foto: Vlada Crne Gore/gov.me/S.Matić

"Ljubite Srbiju kao svoju državu, a volite Crnu Goru", poručio je premijer Marković na sastanku sa čelnicima Lovćenca i Malog Iđoša – vojvođanskih mesta sa značajnim brojem crnogorske populacije, saopštila je Vlada Crne Gore.

"Ohrabrio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je našu dijasporu da se, noseći u srcu Crnu Goru, posveti dobru Srbije jer to doprinosi i dobru Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Vučić: Crna Gora u NATO - nije pretnja

Dodao je da je potrebno da živimo u zajedništvu i da iz tog zajedništva gradimo bolju budućnost za svaku zajednicu.

Marković je rekao da Crna Gora kao matica do sada nije na pravi način bila posvećena svojoj dojaspori.

Vučić i Marković: I prijatelji i partneri (FOTO)

"Opredelili smo se pre nekoliko godina da promjenimo kurs i da jačamo odnose s dijasporom. Želim da moja vlada bude u kontaktu sa vama svaki mesec sve četiri godine ali i vlada nakon ove", poručio je Crnogorcima u Srbiji predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

Tokom posete predsjednik Vlade Crne Gore je donirao crnogorskoj zajednici u Republici Srbiji biblioteku knjiga.

Premijer se pred završetak svečanosti zahvalio meštanima Lovćenca na emociji koju su podstakli u njemu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.